Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 134 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε05022024

Last updateΤε, 01 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 7 Δεκεμβρίου 2016

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 7 Δεκεμβρίου 2016

ellada-07-12-2016


Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα κεντρικά - δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Η μεταβολή αυτή δεν θα διαρκέσει σημαντικά καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί στις προαναφερθείσες περιοχές την Πέμπτη.

Αναλυτικά:
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 7 Δεκεμβρίου 2016
Νεφώσεις θα επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής - κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Βροχές αναμένονται στη δυτική - κεντρική και μέρος της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής / κεντρικής και βόρειας - βορειοανατολικής Πελοποννήσου , με ασθενή έως και μέτρια ένταση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα της δυτικής - κεντρικής Στερεάς Ελλάδας από τα 900-1000μ. υψόμετρο , ενώ στα ορεινά της Πελοποννήσου από τα 1100-1200μ. και άνω. Στη βόρεια χώρα (Μακεδονία - Θράκη) , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη , καθώς και τις Κυκλάδες , ο καιρός θα είναι καλός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Τις βραδυνές ώρες προς το ξημέρωμα της Πέμπτης , νεφώσεις στην ανατολική Ηπειρωτική χώρα (ανατολική Θεσσαλία , βόρεια Εύβοια , κεντρική Στερεά Ελλάδα , πιθανόν μεμονωμένα και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα) θα δώσουν ασθενή φαινόμενα στα πεδινά (βροχές) και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά τμήματα από τα 600-700μ. και άνω.

Οι άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις , όμως γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς στο Αιγαίο και θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας με μέγιστη ένταση τα 6-7 Μποφώρ.  Αντίστοιχα και στο Ιόνιο πέλαγος οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 4-5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου αισθητή πτώση.
 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι νεφελώδης στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Λίγες παροδικές βροχές κατά τόπους.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 έως 6 Μποφώρ κυρίως στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία έως τους 12-13 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Ανεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 Μποφώρ
Η θερμοκρασία έως τους 8 - 9 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση