Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 192 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Με ''σκαμπανεβάσματα'' στις θερμοκρασίες και τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ο καιρός στη χώρα μέχρι το Σαββατοκύριακο-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 29-3/2-4-2017

Με ''σκαμπανεβάσματα'' στις θερμοκρασίες και τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ο καιρός στη χώρα μέχρι το Σαββατοκύριακο-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 29-3/2-4-2017

Ο καιρός όπως βλέπουμε εξελίσσεται με ''σκαμπανεβάσματα'' στις καιρικές συνθήκες στους ανέμους   και  μοιραία και στη θερμοκρασία κυρίως για την κεντρονότια και νησιωτική χώρα . Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται στην νοτιοδυτική Τουρκία  φαίνεται να επηρεάζονται με βροχές και καταιγίδες  οι νησιωτικές περιοχές του νοτίου Αιγαίου μιας και αυτές θα βρίσκονται στο ψυχρό  τομέα του χαμηλού. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για την δυτική Ελλάδα καθώς οι εξασθενημένοι βοριάδες θα κρατήσουν ψηλά τον υδράργυρο σε σχέση με την ανατολική ηπειρωτική χώρα ενώ θα απουσιάζουν και τα φαινόμενα. 

lightning-4

Πιο αναλυτικά : Για σήμερα ο καιρός φαίνεται πως θα κυλήσει ομαλά στις περισσότερες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες , με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα την Κρήτη τις Κυκλάδες και την νότια Πελοπόννησο όπου από το απόγευμα φαίνεται πως θα έχουν κάποιες τοπικές βροχές ενώ στα Δωδεκάνησα και την ανατολική Κρήτη υπάρχει η πιθανότητα για την εμφάνιση ηλεκτρικών. Η θερμοκρασία σε κανονικές για την εποχή τιμές ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι  από βόρειες διευθύνσεις.

** Να σημειώσουμε ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης υπάρχει πιθανότητα για την εκδήλωση τοπικών βροχών και στην Αττική.

 

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

30-32017

 

Για την Πέμπτη γενικά προβλέπεται καλός καιρός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας με νεφώσεις τοπικά αυξημένες όπου από το πρωί θα δίνουν βροχές στην νότια Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα . Οι βροχές στην περιοχή της ανατολικής Κρήτης της Καρπάθου και των Δωδεκανήσων ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές ενώ λόγω της αυξημένης αστάθειας θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Από το βράδυ της Πέμπτης βροχές θα εκδηλωθούν και στην περιοχή της Θράκης. Η θερμοκρασία κοντά στους 18-20°C ενώ οι άνεμοι θα είναι μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5-6bf και στο Ιόνιο 4-5bf.

 

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

31-3-2017

Ο καιρός την Παρασκευή φαίνεται ότι θα είναι πιο βαρύς . Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες φαίνεται πως το βαρομετρικό χαμηλό στη Ρόδο και στα νότια της Ζακύνθου θα δώσουν βροχές και καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με έμφαση στην κεντροανατολική Μακεδονία όπου θα υπάρχει και συνοδεία ηλεκτρικών( Βροχή πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρή θα έχει και η Θεσσαλονίκη) καθώς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου και εκεί θα εμφανιστούν ηλεκτρικά. Βροχές πιο τοπικού χαρακτήρα θα έχουμε και στην περιοχή της Θεσσαλίας την Ήπειρο την δυτική και κεντρική Στερεά και ίσως και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στην ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη όπου εκεί θα κάνουν την εμφάνιση τους μόνο κάποιες νεφώσεις λόγω του ''ξηρού'' βοριά. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά λόγω του βοριά ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στο Αιγαίο 7-8bf στο Ιόνιο στα 4-5bf ενώ ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν και στο Μυρτώο πέλαγος της τάξεως των 6-7bf.

 

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

1-4-2017

Η πρωταπριλιά θα μας βρει με καλές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κάποιες αραιές νεφώσεις στον ηπειρωτικό κορμό άνευ σημασίας και κάποιες βροχές ίσως και καταιγίδες στην περιοχή των Δωδεκανήσων καθώς και στην ανατολική Κρήτη τα νησιά του Ιονίου και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο με τη μορφή της μεσημεριανής αστάθειας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα στα ανατολικά ηπειρωτικά και άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο στα 7-8bf.

 

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

2-4-2017

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στη χώρα και τις πρωϊνές ώρες υπάρχει η πιθανότητα για την εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων ίσως και καταιγίδων στην περιοχή των Δωδεκανήσων . Προς το μεσημέρι θα κάνουν την εμφάνιση τους κάποιες νεφώσεις που στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως προς την Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου( ενδέχεται να εμφανιστούν και κάποια ηλεκτρικά). Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα φτάσει κοντά στους 20°C ενώ οι βoριάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 4-5bf ενώ το Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4bf.

 

** Από τη Δευτέρα η εμβάθυνση ενός βαρομετρικού χαμηλού που προέρχεται από την κεντρική Μεσόγειο και θα φτάσει στα ανοιχτά του Ιονίου με κέντρο ίσως και κάτω από τα 1010hPa θα δώσει βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και κατ επέκταση και σε ολόκληρη τη χώρα. Να τονίσουμε ότι φαίνεται να πέφτει αρκετό νερό στη Δυτική Ελλάδα καθώς και στην Πελοπόννησο μετά απο αρκετό καιρό. Βέβαια αναλυτικότερη ενημέρωση θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο

.132-515GR 

 

Επιμέλεια : Μουδούρης Θωμάς (tom13)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση