Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 200 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Έλευση ψυχρού μετώπου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το επόμενο 24ωρο- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 4-5/11/2017

Έλευση ψυχρού μετώπου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το επόμενο 24ωρο- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 4-5/11/2017

To Φθινόπωρο αποφασίζει τελικά να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο από αύριο και κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα αφού οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται πως θα μας κάνουν τη χάρη να μας επισκεφθούν. Έτσι λοιπόν για το νέο 24ώρο παρατηρούμε πως το ψυχρό μέτωπο από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης θα κινηθεί Ν-ΝΑ προς την περιοχή μας και σε συνδυασμό με ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του νότιου Αιγαίου θα είναι ικανό να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας.Παράλληλα πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία παραμένοντας όμως στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά  Ο καιρός από την Κυριακή πάντως θα αρχίσει να βελτιώνεται. 

z500

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

4-11-2017

Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίζει να συννεφιάζει και προς μεσάνυχτα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές στην περιοχή της βόρειας Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Μέχρι και τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου οι βροχές και οι καταιγίδες  θα εντοπίζονται κυρίως στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου , τις Σποράδες , την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια(η οποία αναμένεται να δεχθεί αξιόλογα ποσά υετού). Παράλληλα μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειώνονται στο κεντρικό Ιόνιο που ίσως επηρεάσει και μέρος των Επτανήσων( Κεφαλλονιά , Ιθάκη , Λευκάδα), στις βόρειες Κυκλάδες και στο Κρητικό πέλαγος. Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ο κατακόρυφος άξονας βροχοπτώσεων από το ύψος της Χαλκιδικής μέχρι και την Πελοπόννησο θα επηρεάζει την κεντρική Ελλάδα(ν. Φθιώτιδας) , την ανατολική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο , με μέτριας έντασης βροχοπτώσεις και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες.  Ομοίως, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειώνονται στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Από το απόγευμα και μετά οι βροχές θα επιμείνουν με την ίδια ένταση κυρίως στην ΝΑ Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ θα συνεχίσουν με μικρότερη ένταση πλέον και οι βροχές στην ανατολική Θεσσαλία , την κεντρική Ελλάδα και τη βόρεια Εύβοια. Από το βράδυ και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνον στην κεντρική Ελλάδα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα( εκεί θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα)  θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές . Ο καιρός αντίθετα αύριο στην δυτική Ελλάδα θα καταστεί πολύ καλός και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την ερχόμενη διαταραχή αφού θα αναπτυχθούν μόνο κάποιες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα διαλυθούν . Το Σάββατο υπάρχει επίσης πιθανότητα για κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας( ενδεικτικό υψόμετρο  1600-1800 μ.)

Η θερμοκρασία αύριο θα πέσει λίγο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά στους 15-17°C ενώ στα νότια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα στους 18-20°C. Λίγο πιο ζεστός ο καιρός αύριο στη δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21-22°C.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν αύριο και θα πνέουν Β-ΒΑ στα 6-7bf στο Αιγαίο και το Μυρτώο πέλαγος ,ΝΔ στα 2-3bf στο Καρπάθιο ενώ βοριάδες θα έχουμε και στο Ιόνιο πέλαγος εντάσεως 4-5bf .

 

Αττική: Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές με τη συνοδεία ηλεκτρικών  αρχικά περιμετρικά γύρω από τους ορεινούς όγκους και τα ΝΑ τμήματα της Αττικής .Μέχρι και το μεσημέρι οι βροχές θα καταφέρουν να εισχωρήσουν και στο εσωτερικό του νομού και το λεκανοπέδιο ,ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και καταιγίδα . Καταιγίδα ενδέχεται να βγάλει και ο νότιος ευβοϊκός . Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί , χωρίς να λείπουν βέβαια τοπικοί όμβροι κυρίως ορογραφικού χαρακτήρα στην περιοχή της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19°C στο κέντρο της πόλης . Οι άνεμοι βόρειοι στα 4-5bf .

 

Θεσσαλονίκη: Με αυξημένες νεφώσεις μέχρι και το μεσημέρι αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας αύριο ο καιρός στη Θεσσαλονίκη , οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία από 10 έως 16°C ενώ οι άνεμοι Β-ΒΑ στα 2-3bf .

 

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

5-11-2017

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο το πρωί φαίνεται πως θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές στο ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν . Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα διαλυθούν και θα επικρατήσει αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία την Κυριακή θα πέσει ακόμα λίγο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά στους 15-17°C , ενώ στη δυτική Ελλάδα θα αγγίξει και τους 20°C . Οι άνεμοι  θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο στα 6-7 bf στο Ιόνιο στα 4-5bf και στο Καρπάθιο στα 6-7 bf από το απόγευμα όμως και προς το βράδυ θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν.

 

* Όσον αφορά την καιρική εξέλιξη της νέας εβδομάδας φαίνεται πως θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες , άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθενημένους ανέμους . Στα μέσα όμως της εβδομάδας το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην ΒΔ Ευρώπη θα κινηθεί ΝΑ προς την περιοχή μας και μέρος αυτού θα επηρεάσει και τη χώρα με αξιόλογες βροχές αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Παράλληλα οι άνεμοι φαίνεται ότι θα στραφούν σε νοτιάδες ( στο Ιόνιο ισχυροί της τάξεως 8-9bf) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Για περισσότερες πληροφορίες αναμένεται νέα πρόγνωση εντός της νέας εβδομάδας!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !! 

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

 

 

Σχόλια   

 
+1 #1 michail 03-11-2017 17:04
Καλή επιτυχία Θωμά!
Παράθεση
 
 
+1 #2 Thomas_M. 03-11-2017 17:27
Μιχάλη σε ευχαριστώ να είσαι καλά !! ;)
Παράθεση
 
 
-1 #3 gpotamia 03-11-2017 22:14
Καλή επιτυχία Θωμά
Παράθεση
 
 
-1 #4 Pindos man 03-11-2017 22:17
Λεπτομερειακή καιρική ανάλυση, μπράβο Θωμά!
Παράθεση
 
 
#5 Thomas_M. 04-11-2017 00:06
+1 είναι σε όλα παιδιά μου Πατήθηκε σας ευχαριστώ πολύ !!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση