Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 144 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε05022024

Last updateΤε, 01 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 16-17/11/2017

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 16-17/11/2017

sat-24-15-11-2017

Εθνικό τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στη χώρα μας από την απώλεια 15 συνανθρώπων μας στη Μάνδρα Αττικής εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή με αποτέλεσμα ορμητικοί χείμαρροι να παρασύρουν ζωές και περιουσίες στο χαμό.

Το βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για επικίνδυνα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα στη χώρα μας.

fronts-17-11-2017


Τα κύρια χαρακτηριστικά που μπορούν να περιγραφούν συντοπτικά για τις επόμενες 48 ώρες είναι τα εξής:

  • Βροχές και καταιγίδες , τοπικά ισχυρές σε Πελοπόννησο , Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία , δυτική και κεντρική Μακεδονία , Ήπειρο , Επτάνησα και Κυκλάδες
  • Σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, των Επτανήσων , της κεντρικής / βόρειας Θεσσαλίας , της κεντρικής Μακεδονίας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.
  • Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1800-2000μ. της κεντρικής και βόρειας- βορειοδυτικής Ελλάδας
  • Ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι στο κεντρικό Ιόνιο με ένταση τοπικά στα 8 Μποφώρ


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 2 ημέρες:


ellada-16-11-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Πέμπτη 16/11/2017
Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη δυτική Στερεά Ελλάδα , τη δυτική Πελοπόννησο , την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Πιθανότητα για μικρής έντασης χαλαζόπτωση εντός της ημέρας. Στη συνέχεια και πολύ γρήγορα στη διάρκεια της ημέρας έως και τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τις περιοχές:  Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία (και Σποράδες) , δυτική - κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο με βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές. Πιθανότητα για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα σε Στερεά Ελλάδα - ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο. Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει να απασχολεί έντονα τις προαναφερθείσες περιοχές το απόγευμα και τη νύχτα με λίγα διαστήματα ύφεσης.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τη Κρήτη ,  τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί στη Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 Μποφώρ. Σημαντική ενίσχυση αναμένεται στο κεντρικό Ιόνιο αργά το απόγευμα και μέσα στη νύχτα με τους ανέμους να φτάνουν τοπικά τα 8 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 18 βαθμών Κελσίου. Στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.



16-11-2017
Αττική:
Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός από τις πρωινές ώρες με μπόρες (πιθανόν τοπικά ισχυρές) που θα σημειωθούν στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού. Βαθμίαια επιδείνωση αναμένεται τις προμεσημβρινές με μεσημβρινές ώρες σε ολόκληρο το νομό (μεταξύ 10.00 - 14.00)  και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται το απόγευμα με τα φαινόμενα να λαμβάνουν τοπικό χαρακτήρα σε βόρεια και ανατολική Αττική αλλά και σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Αττικής. Τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Αττικής. Το λεκανοπέδιο της Αττικής θα επηρεαστεί εξίσου σημαντικά από τη κακοκαιρία τόσο τις προμεσημβρινές ώρες όσο και τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στον Σαρωνικό και Ευβοϊκό κόλπο με ένταση έως 5 Μποφώρ. Τοπικά στα νοτιοανατολικά τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη συμπρωτεύουσα από τις πρωινές ώρες με έντονες βροχοπτώσεις. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες εντός της ημέρας.  Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί έως και το απόγευμα ενώ τη νύχτα οι βροχοπτώσεις θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα στο νομό.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ στο Θερμαϊκό κόλπο.

Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.



ellada-17-11-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 17/11/2017
Συνεχίζεται το έντονο κύμα κακοκαιρίας και αναμένεται να επηρεαστούν οι περιοχές σε: Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία , Μακεδονία , Ή
πειρο , Επτάνησα , Κυκλάδες ενώ σποραδικά φαινόμενα θα υπάρξουν σε Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίουκυρίως τη νύχτα.

Αναλυτικά από τις πρωινές ώρες αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε δυτική και νότια Πελοπόννησο και έπειτα στα υπόλοιπα του γεωγραφικού διαμερίσματος , στη Στερεά Ελλάδα με τοπικές καταιγίδες , στη Θεσσαλία με τοπικά ισχυρές καταιγίδες όπως και στη κεντρική Μακεδονία με έντονες βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επηρεάζουν τις προαναφερθείσες περιοχές διαδοχικά με ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα αλλά και με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Το απόγευμα και μέσα στη νύχτα σποραδικές καταιγίδες θα μετατοπιστούν εντός του Αιγαίου και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος τις πρωινές ώρες με τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού. Μικρή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα στη βορειοδυτική Ελλάδα.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως τα 6 Μποφώρ. Μικρή πιθανότητα για θυελλώδεις ανέμους στη περιοχή της Ζακύνθου και της Κεφαλλονίας όπου δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 8 με 9 Μποφώρ για λίγες ώρες.
Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ και στο βόρειο τμήμα από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη βόρεια Ελλάδα.



17-11-2017
Αττική:
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες , τοπικά ισχυρές στη δυτική - κεντρική και νότια / νοτιοανατολική Αττική και εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής αναμένονται τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Πιθανότητα για πλημμυρικά επεισόδια λόγω των ισχυρών φαινομένων στα δυτικά του νομού ή και εντός του λεκανοπεδίου τις μεσημβρινές ώρες. Στα κεντροβόρεια - βορειοανατολικά του νομού αναμένονται τοπικές μπόρες πιθανόν ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται αργά τη νύχτα.

Οι άνεμοι από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

Θεσσαλονίκη:

Νεφελώδης καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν διαστήματα με παύση φαινομένων ή και μερικά ανοίγματα του καιρού.


Οι άνεμοι από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)


Σχόλια   

 
+2 #1 Pindos man 15-11-2017 23:20
Μπραβο Στελιο,εξαιρετι κη!
Παράθεση
 
 
+1 #2 michail 15-11-2017 23:46
Σοβαρή και μετρημένη πρόγνωση Στέλιο! Καλή επιτυχία!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση