Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 244 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ασθενείς βροχές το επόμενο 48ωρο κυρίως στα δυτικά- Σημαντικές βροχές το Σαββατοκύριακο- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14-15/12/2017

Ασθενείς βροχές το επόμενο 48ωρο κυρίως στα δυτικά- Σημαντικές βροχές το Σαββατοκύριακο- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14-15/12/2017

Ο καλός καιρός με τους νοτιάδες , τις υψηλές θερμοκρασίες την εβδομάδα που διανύουμε φαίνεται πως από αύριο θα κάνει ένα διάλειμμα τουλάχιστον για τα δυτικά της χώρας αφού αναμένουμε βροχές ασθενείς κατά βάση.  Στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί καλός ο καιρός . Αιτία της διαταραχής αυτής είναι ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων συνδυασμένο με ένα ψυχρό μέτωπο στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας το οποίο όμως το Σαββατοκύριακο θα δώσει αρκετό νερό σε όλη την επικράτεια με έμφαση στα δυτικά , κεντρικά και βόρεια . Παράλληλα πτώση θα αρχίσει να σημειώνει ο υδράργυρος από την καινούρια εβδομάδα μαζί με την μετατόπιση των ψυχρών αερίων μαζών ανατολικότερα , οι οποίες εκτείνονται στην κεντρική Ευρώπη κατά κύριο λόγο.

d

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

14-12-2017

 

Ο καιρός αύριο θα ξεκινήσει με κάποιες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα είναι πιο πυκνές και γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το πρωί ασθενείς βροχές στην περιοχή των Επτανήσων , της Ηπείρου , της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου . Από το μεσημέρι και κυρίως τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικά και θα επηρεάσουν και τη δυτική Μακεδονία , τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά . Τα φαινόμενα πάντως δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλός με κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες δεν φαίνεται να πυκνώνουν ιδιαίτερα. Πολύ μικρή η πιθανότητα για εκδήλωση όμβρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα αγγίξει τους 16-18 °C τοπικά και τους 19°C και μόνο στα βορειοδυτικά φαίνεται να συγκρατείται στους 12-13°C εξαιτίας της στροφής των ανέμων σε ΒΔ με το πέρασμα του μετώπου.Αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία αύριο δημιουργώντας σχετική δυσφορία στην ατμόσφαιρα . Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι Ν-ΝΔ στα 4-5bf στο Αιγαίο , 5-6bf στο Καρπάθιο ενώ Δ στο Ιόνιο στα 3-4bf.

 

*Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή γι αυτό και εκδόθηκε ένας χάρτης και για τις δύο ημέρες . Από το Σάββατο όπου  και θα οργανωθεί το σύστημα πάνω από τα Βαλκάνια σε συνδυασμό με τo ψυχρό μέτωπο θα εκδηλωθούν σημαντικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με έμφαση στα κεντρικά δυτικά( **μεγάλη προσοχή στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά**) και βόρεια οι οποίες θα εξασθενίσουν από το απόγευμα-βράδυ της Κυριακής μπαίνοντας από τη νέα εβδομάδα σε γύρο καιρικού ενδιαφέροντος με βροχές και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Για τον καιρό του Σαββατοκύριακου και της νέας εβδομάδας θα εκδοθούν νέα δελτία !! Μείνετε συντονισμένοι!

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση