Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 215 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακεδονία - Θράκη Πρόγνωση καιρού Θράκης 19-20/5/2012

Πρόγνωση καιρού Θράκης 19-20/5/2012

19 / 5 / 2012 - 20 / 5 / 2012

<< ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ >>

rh7uo9rereererererererer

Ο καιρός στην Θράκη τις επόμενες 2 ημέρες θα διατηρηθεί άστατος με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες ,ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε σχέση με τις χθεσινές θερμοκρασίες , της τάξης των 4°C - 6°C .

Αναλυτικά ,

Το Σάββατο 19/5/2012 , ο καιρός στη Θράκη θα ξεκινήσει με χαμηλή ορατότητα και ισχυρές βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές των νομών Έβρου ( πιθανώς τα φαινόμενα στα βόρεια του Έβρου και στη Σαμοθράκη να έχουν και μεγάλη διάρκεια ) και Ροδόπης (τα φαινόμενα φαίνεται να είναι κατά τόπους πιο έντονα κυρίως στα βορειοτέρα ορεινά τμήματα και στα ανατολικότερα τμήματα , όρια νομών Ροδόπης –Έβρου ) , ενώ ο νομός Ξανθής φαίνεται να δέχεται παροδικές βροχές χωρίς όμως κάτι το αξιοσημείωτο .

Όσο θα πλησιάζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα παίρνουν όλο και πιο παροδικό χαρακτήρα και θα εκδηλώνονται σε πιο τοπική κλίμακα , ενώ θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας .

Μεταξύ πρώτων βραδινών και μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα ( μεταξύ 8μμ-1πμ ) υπάρχουν ενδείξεις για εκδήλωση εκ νέου τοπικά ισχυρών βροχοπτώσεων στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του νομού Ροδόπης , στα νοτιότερα τμήματα του νομού Έβρου και στην Σαμοθράκη (αλλά για αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει πιθανώς και ανανέωση της πρόγνωσης στο ενδεχόμενο κάποιας αλλαγής των στοιχείων). Ωστόσο μέσα στη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο στα βορειοτέρα ορεινά τμήματα του νομού Ξανθής υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλώνονται τοπικές βροχές προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής .

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Θράκης την Τετάρτη θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 2 - 4 bf , στα ορεινά της Ροδόπης έως 6-7bf και στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από Β-ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 bf με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες , σε Β-ΒΑ εντάσεως 2 -4 bf.

 

Την Κυριακή 20/5/2012 , ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις που θα είναι λίγο πιο πυκνές στα βόρεια και δυτικά ορεινά του νομού Ξανθής ,στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Ροδόπης και στα κεντρονότια τμήματα του νομού Έβρου και οι οποίες μέχρι το μεσημέρι ( μέχρι τις 4μμ-5μμ ) θα δώσουν τοπικές βροχές κυρίως με τη μορφή μπόρας και πιθανώς καταιγίδες στα ορεινά της Ξανθής .Από τις απογευματινές ώρες όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και η συννεφιά θα δώσει τη θέση της στον ανοιξιάτικο ήλιο .

Την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ από τις πρωινές ώρες ήδη και έτσι σε όλα τα τμήματα της Θράκης θα πνέουν με ένταση 2-4 bf και στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα τοπικά έως και 5bf .

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο , στα φυσιολογικά επίπεδα κυρίως από την Κυριακή. 

<< ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ >>

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ   +10 °C … +24 °C

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ   +11 °C +23 °C

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ +12 °C …+22 °C

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ     +14°C … +18°C 

                               [ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ] ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(George_pap)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση