Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 163 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Ξηρασίας συνέχεια -Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού Αττικής

Ξηρασίας συνέχεια -Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού Αττικής

 
 Drought
 
Ξηρασίας συνέχεια και για τις επόμενες μέρες στην Αττική ενώ ήδη ο νέος χρόνος έχει δείξει από την αρχή το μοτίβο της απάθειας για βροχές.
Ήδη εδώ και πολλές μέρες δεν έχουμε καμία ένδειξη για βροχές στον νομό και αυτό δείχνει να συνεχίζεται για τουλάχιστον 10 μέρες αφού ακόμα και η τάση δεν δείχνει τίποτα περισσότερο από καλοκαιρία και απουσία βροχών.

Τα δεδομένα από όλα τα ερευνητικά κέντρα και της Ευρώπης και της Αμερικής δείχνουν πως θα συνεχιστεί και τον Μάϊο η απουσία σοβαρών βροχών που τόσο ανάγκη έχει η Αττική και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη μπορούμε να δούμε την θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 500hpa η οποία συμβάλει στην απουσία δημιουργίας χαμηλών αλλά και γενικότερα συστημάτων στην κεντρική μεσόγειο που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καταιγίδες και γενικά βροχές.
temp500anom
 
 
 
Στο ίδιο μοτίβο κυμαίνεται και η θερμοκρασία στα 850hPa η οποία επηρεάζει και την θερμοκρασία εδάφους η οποία από τα τέλη Απριλίου δείχνει να αυξάνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ακολουθώντας τις επιταγές της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.
temp850anom

Το πιο ανησυχητικό από όλα όμως είναι τα τελευταία δεδομένα των ερευνητικών κέντρων για την υετική ανωμαλία του Απριλίου αλλά και του Μαΐου.
Στους παρακάτω 2 χάρτες μπορούμε να δούμε την απουσία βροχών στην υετική ανωμαλία που έχει προκύψει και δείχνει ξεκάθαρα το πόσο λίγο είναι το ποσό εκτιμώμενων βροχών για τον μήνα Απρίλιο και Μάϊο.
SeasonalAnomalies RainAPRIL2016

Και για το μήνα Μάϊο:

SeasonalAnomalies RainMAY2016
Δυστυχώς μετά από τα νεώτερα δεδομένα δεν περιμένουμε για τουλάχιστον 10 μέρες βροχές στο νομό, και από ότι φαίνεται και στην τάση αυτό θα συνεχιστεί και πέραν των 10 ημερών.
Μοναδική εξαίρεση που μπορεί να σπάσει αυτό το μοτίβο είναι ενδεχομένως οι περιοχές στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού στα ηπειρωτικά τμήματα που λόγω και τις εποχής είναι πιθανών μέχρι τα μέσα Μαΐου να δουν μεμονομένες μπόρες.


 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ (ZEUS)
 

Σχόλια   

 
+1 #1 snowlover 24-04-2016 18:06
Ποπό , Σωτήρη...Απογοη τευτικά τα δεδομένα!
Παράθεση
 
 
+2 #2 s3nsit 24-04-2016 19:38
Αν μη τι άλλο Σωτήρη κάποιος σε αυτο το ''χώρο'' έστω και σε ένα ταπεινό φόρουμ οπως είναι το μετεοκλαμπ μας είπε τα πράγματα με όνομα τους. Χωρίς σάλτσες και ανουσιες εικονες νεαρων λουόμενων να λενε τη γνώμη τους αντι να ακουμε την γνωμη ενος μετεωρολόγου για την φετεινή εμμονή της ξηρασίας. Που και όταν προσπαθεί να την πει οι δημοσιογράφοι τον ρωτουν που θα κανει διακοπες φέτος το Πάσχα...
Συγχαρητήρια για την αναλυση σου.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση