Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 152 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04272024

Last updateΠα, 26 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Καλός καιρός τις επόμενες δύο ημέρες - Σοβαρές ενδείξεις για νέα υποτροπή του καιρού με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στα μέσα της νέας εβδομάδας + Καιρός Χριστουγέννων

Καλός καιρός τις επόμενες δύο ημέρες - Σοβαρές ενδείξεις για νέα υποτροπή του καιρού με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα στα μέσα της νέας εβδομάδας + Καιρός Χριστουγέννων

snow-winter-christmas-deer


Με καλές καιρικές συνθήκες μπαίνει η νέα εβδομάδα του Δεκεμβρίου οδεύοντας προς το τέλος της χρονιάς χωρίς να λείπει το τσουχτερό κρύο και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί. 

Ο καιρός μεταβάλλεται σημαντικά στα μέσα της εβδομάδας με μία νέα ψυχρή / χειμερινή εισβολή που θα επηρεάσει ξανά τις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές , αυτή τη φορά με περισσότερες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και με παρατεταμένη διάρκεια. Η νέα "χιονοκακοκαιρία" δείχνει πως θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο , ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Περιληπτική ανάλυση για την εβδομάδα 19 έως 25 Δεκεμβρίου :

Δευτέρα - 19 Δεκεμβρίου 2016:

Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα .
Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως τα 6 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 Μποφώρ , και τη νύχτα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης.
Η θερμοκρασία σε άνοδο στις μέγιστες τιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παραμένει το τσουχτερό κρύο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Τρίτη - 20 Δεκεμβρίου 2016:
Αραιές νεφώσεις στη δυτική , κεντρική και νότια Ελλάδα  , κατά περιόδους αυξημένη. Μικρή πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Τσουχτερό κρύο θα κάνει στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Τετάρτη - 21 Δεκεμβρίου 2016:
Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός με παροδικές νεφώσεις , με εξαίρεση τα βορειοανατολικά - Θράκη , όπου θα σημειωθούν αρχικά παροδικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ημιπεδινά - ημιορεινά τμήματα.
Στη δυτική και κυρίως τη νοτιοδυτική Ελλάδα αναμένονται παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ανοιχτά του Ιονίου και νοτίως της Πελοποννήσου.
Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα αρχικά αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις που πολύ γρήγορα θα αυξηθούν μέσα στη διάρκεια της ημέρας και θα σημειωθούν βροχές αρχικά , και από τις μεσημβρινές ώρες εναλλαγές βροχής / χιονόνερου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας , κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας , κεντρικής και βόρειας / βορειοανατολικής Πελοποννήσου , ενώ όσο προχωράμε προς τις απογευματινές και βραδυνές ώρες , οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν σημαντικά μέχρι και τα ημιπεδινά τμήματα των 300-400μ.
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο αναμένονται και στις βόρειες Κυκλάδες από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά. Αντίστοιχα και στη Κρήτη αναμένονται βροχοπτώσεις από το μεσημέρι και έπειτα.

Για την Αττική υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το βράδυ της Τετάρτης να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση , πέρα από τους ορεινούς όγκους , ακόμα και στα βόρεια και δυτικά / βορειοδυτικά προάστια έως τα 200-250μ. χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω μείωση των υψομέτρων (θα υπάρξει νεότερη ανάλυση με περισσότερα στοιχεία).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 5 Μποφώρ με τάση σημαντικής ενίσχυσης από το βράδυ σε 7 με 8 Μποφώρ.  Αντίστοιχα και στο Ιόνιο από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ , με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση από τα βορειοανατολικά προς τα νότια - νοτιοδυτικά.


Πέμπτη - 22 Δεκεμβρίου 2016:

Βελτιωμένος ο καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις.

Στην ανατολική ηπειρωτική και συγκεκριμένα από το ύψος της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και νοτιότερα , στην κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια , την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο , προβλέπεται χιονόνερο στα πεδινά με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων έως τα 100-200μ. υψόμετρο τοπικά , και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα με διάρκεια. Πιθανότητα υπάρχει νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι να σημειωθεί καταιγίδα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Χιονόνερο με εναλλαγές χιονοπτώσεων αναμένονται στα ημιπεδινά / ημιορεινά τμήματα των κεντρικών και βορείων Κυκλάδων. Βροχή ή χιονόνερο στη Κρήτη με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βροχή ή χιονόνερο θα σημειωθεί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με χιονοπτώσεις από τα ημιορεινά τμήματα της Λέσβου.

Οι άνεμοι παραμένουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις , ισχυροί έως θυελλώδεις στο Αιγαίο μέχρι τα 8 / 9 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφώρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα βόρεια , ανατολικά και νότια τμήματα. Τσουχτερό το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.


Παρασκευή - 23 Δεκεμβρίου 2016:
Παραμένει ο άστατος καιρός στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με χιονόνερο στα πεδινά , και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας όπως επίσης και σε τμήματα των βορείων Κυκλάδων και τα ορεινά της Κρήτης. Στα πεδινά τμήματα θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο με παρατεταμένη διάρκεια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 3 έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Τσουχτερό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Σάββατο - 24 Δεκεμβρίου 2016 - Παραμονή Χριστουγέννων:

Καλός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής , κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Στην ανατολική / νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά , και χιονοπτώσεις στα ορεινά / ημιορεινά τμήματα , κυρίως της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας / Εύβοιας , των Κυκλάδων , της Κρήτης και μέρος των Δωδεκανήσων και των νησων του ανατολικού Αιγαίου.
Από αργά το απόγευμα και κυρίως μέσα στη νύχτα , ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο με ένταση 5 έως 7 Μποφώρ , με τάση μικρής εξασθένησης από τη νύχτα. Στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφώρ.
Τσούχτερο το κρύο τις βραδυνές και πρωινές ώρες στα περισσότερα ηπειρωτικά.


Κυριακή - 25 Δεκεμβρίου 2016 - Χριστούγεννα:
Με τα τελευταία στοιχεία , ο καιρός ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων θα εορταστεί με γενικά καλές καιρικές συνθήκες / ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα δώσουν ασθενή φαινόμενα στο νότιο Αιγαίο , όπου και εκεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφώρ , με τάση εξασθένησης το απόγευμα και τη νύχτα. Στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.


Νεότερα στοιχεία για τη μεταβολή του καιρού , θα υπάρξει τις επόμενες 24 ώρες.
Μείνετε συντονισμένοι ....


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση