Σα05042024

Last updateΠα, 03 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Θεσσαλία Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας 19-20/5/2012

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας 19-20/5/2012

19 / 5 / 2012 - 20 / 5 / 2012

<< ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ >>

2m3r0g0

Ο καιρός στην Θεσσαλία τις επόμενες 2 ημέρες θα παρουσιάσει βελτίωση και μόνο στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως το μεσημέρι του Σαββάτου , ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο της τάξης των 4°C - 5°C .

Αναλυτικά ,

Το Σάββατο 19/5/2012 , ο καιρός στη Θεσσαλία θα ξεκινήσει με παροδικές νεφώσεις που θα είναι λίγο περισσότερες στα ανατολικά και νότια τμήματα του διαμερίσματος και μόνο στις Σποράδες θα εκδηλώνονται παροδικές βροχές μέτριας έντασης (κυρίως στην Σκόπελο και την Αλόννησο ) , ενώ αυτά τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάζουν πρόσκαιρα μέχρι και τις πολύ πρώτες πρωινές ώρες ( μέχρι και τις 7πμ-8πμ ) και τα ανατολικά προσήνεμα του Πηλίου ( Ζαγορά ) .

Σταδιακά όμως όσο θα πλησιάζουμε προς τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες ο μουντός καιρός θα αποτελεί παρελθόν και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα πεδινά , παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα , με εξαίρεση τα βόρεια ορεινά τμήματα του νομού Λαρίσης και τα δυτικά ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και τα δυτικά ορεινά του νομού Μαγνησίας ( Όρος Όθρυς ) , όπου θα αναπτυχτούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ( βροχές με απότομη έναρξη και λήξη ) .

Πρόσκαιρα μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών ( μεταξύ 4μμ-7μμ ) , υπάρχει πιθανότητα οι νεφώσεις από τα βόρεια να πυκνώσουν και να βρέξει πολύ τοπικά και σε πεδινά τμήματα των νομών Λαρίσης και Τρικάλων ( συμπεριλαμβανομένου και της πόλης της Λάρισας και των Τρικάλων ) . Γρήγορα όμως τα όποια φαινόμενα θα εκδηλώνονται θα σταματήσουν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες ( μέχρι τις 9μμ-10μμ ) και η νύχτα θα κυλήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη Θεσσαλία .


Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στους νομούς Λαρίσης , Τρικάλων και Καρδίτσας τους 24°C- 25°C ,στο νομό Μαγνησίας τους 22°C-24°C και στις Σποράδες τους 20°C-21°C .

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας την Δευτέρα θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 2 -4 bf και στα ανατολικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από Β-ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 2-4 bf και από τις βραδινές ώρες έως και 5bf .


 

Την Κυριακή 20/5/2012 , η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων , Καρδίτσας ( κορμός της Πίνδου ) και στα βορειοτέρα ορεινά τμήματα του νομού Λαρίσης ( μόνο στον Όλυμπο ) θα αυξηθούν οι νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες . Και εκεί όμως ήδη από τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και η νύχτα θα κυλήσει με αίθριο καιρό σε όλες τις περιοχές .  

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στους νομούς Λαρίσης , Τρικάλων και Καρδίτσας τους 25°C- 27°C ,στο νομό Μαγνησίας τους 24°C-26°C και στις Σποράδες τους 20°C-22°C .

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας την Τρίτη θα πνέουν από Δ- ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 2 -3 bf και στα ανατολικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από Α-ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 2-4 bf .

 

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο , στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

<< ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ >>

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ   +11 °C … +25 °C

ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ   +7 °C +25 °C

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ +10 °C …+24 °C

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ +9 °C … +24 °C

                               [ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ] ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(George_pap)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση