Σα05042024

Last updateΣα, 04 Μαϊ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Θεσσαλία Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας 12/3/2012

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας 12/3/2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 / 3 / 2012

<< ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ >>

phneios2010121820921420

Την Δευτέρα 12/3/2012 ο καιρός στη Θεσσαλία θα ξεκινήσει με νεφώσεις και παροδικές βροχές στους νομούς Λαρίσης (κυρίως στα ανατολικά τμήματα προσήνεμα προς το αιγαίο ) ,Τρικάλων και Καρδίτσας στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 m- 500 m στα ανατολικά του νομού Λαρίσης και πάνω από τα 300 m-400 mστα βόρεια του νομού Λαρίσης και στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας . Στο νομό Μαγνησίας τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και μεγαλύτερης διάρκειας και θα εκδηλώνονται βροχές στα πεδινά , παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 m-400 m στο ορος Όθρυς (στα βόρεια τμήματα του όρους πρόσκαιρα και χαμηλότερα ,ακόμα και στα 200 m ), στο Πήλιο πάνω από τα 500 m-600 m ( στα ανατολικά προσήνεμα του όρους και χαμηλότερα , ακόμα και πάνω από τα 400 m ) .Ο καιρός θα κυλίσει έτσι μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες .

Μετά τις μεσημβρινές ώρες (μετά τις 2μμ-3μμ) τα φαινόμενα θα ενταθούν περαιτέρω κυρίως στα δυτικά ημιορεινά και ορεινά και στα ανατολικά και νότια τμήματα του διαμερίσματος.

Αναλυτικά ,

στο νόμο Λαρίσης αναμένονται βροχές στα ανατολικά ( περιοχές ανατολικότερα της πολύς της Λάρισας , κοντά στον Κίσσαβο και στο Μαυροβούνιο και κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα των ορεινών όγκων ) και νότια ( περιοχή Φαρσάλων ) πεδινά τμήματα του νομού και πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 m στα ανατολικά και πάνω από τα 200 m-300 m στα βόρεια του νομού .

Στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας οι βροχές στα πεδινά θα ενταθούν και θα εκδηλώνεται πολύ πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 m-300 m ,αλλά μετά τις 3μμ οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και στα πεδινά τμήματα πλέον , αρχικά από τα βόρεια του νομού Τρικάλων (περιοχή Καλαμπάκας ) και σταδιακά και στις νοτιότερες περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας και κατά περιόδους θα είναι αρκετά έντονες ώστε να υπάρξει και τοπική χιονόστρωση .

Στο νομό Μαγνησίας αναμένεται περεταίρω ένταση των φαινομένων και θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές στα πεδινά ,παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα ( κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα του Πηλίου και στις Σποράδες ) φαινόμενα που θα έχουν και μεγάλη διάρκεια .Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού , πάνω από τα 400 m-500 m στο Πήλιο και πάνω από τα 200 m- 300 m στο Όρος Όθρυς ( όπου στα δυτικά και βόρεια του όρους πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και πάνω από τα 100 m ) .

Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση μετά τις 10μμ και μέσα στην πόλη της Λάρισας και λίγο μικτότερη πιθανότητα για πρόσκαιρη χιονόπτωση στην πόλη του Βόλου.

Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί της τρίτης θα έχουν εξασθενήσει και ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα ,εκτος απο τα ανατολικά των νομων Λαρισης και Μαγνησιας και στο νομο Καρδιτσας και θα εκδηλωνονται χιονονερο στα πεδινα και παραθαλασσια και  χιονοπτωση πανω απο τα 300m  .

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2 -4 bfκαι στα ανατολικά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από Α-ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 bf και τοπικά έως και 7 bf.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση .

<< ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ >>

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ   -2 °C+4 °C

ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ   -3 °C +3 °C

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ -3 °C …+3 °C

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ -1 °C … +6 °C

                                                    [ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ] ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(george_pap)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση